John Janssoni mälestusregatt viib Pärnu lasteküla lapsed purjetama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga John Janssoni mälestusregatil osalev purjekas võtab merele kaasa Pärnu lasteküla kasvandikud.
Iga John Janssoni mälestusregatil osalev purjekas võtab merele kaasa Pärnu lasteküla kasvandikud. Foto: Erakogu

Laupäeval, 27. augustil toimub Pärnu jahtklubis juba kuuendat korda mälestusregatt, mis on pühendatud jahtklubi kadunud auliikmele John Janssonile. Nagu igal aastal võtab seekordki iga regatil osalev purjekas merele kaasa Pärnu lasteküla kasvandikud.

Peakorraldaja Mihkel Kose sõnutsi on regati eesmärk jätkata 2010. aastal meie hulgast lahkunud John Janssoni tegevust, tänu kellele on kümned noored purjetamise leidnud.

"John Jansson oli legendaarne mees, kes pakkus kümnetele purjetamishuvilistele noortele võimalust selle põneva spordialaga tutvust teha. Johni mälestuseks korraldavad temaga koos purjetanud noored iga suve lõpus mälestusregati, kus iga osalev jaht võtab endaga purjetama kaasa Pärnu lasteküla lapsed," rääkis Kosk.

Alates 2011. aastast, kui toimus esimene Janssoni regatt, on tehtud koostööd Pärnu lastekülaga. "Soovisime pakkuda võimalust lastele, kellel endal võib olla keeruline purjetamise juurde jõuda. Seetõttu sai kuus aastat tagasi esimest korda kutsutud purjetama Pärnu lasteküla lapsi. Aastate jooksul on nad näinud nii rahulikku kui tormist merd, kuid igal aastal soovivad taas purjetama tulla. Järelikult on purjetamise pisik neisse juba oma jälje jätnud," rõõmustas Kosk, et regatt täidab oma eesmärki.

Regati sümboliks on saanud Janssoni vana, 1986. aastast pärit jahtlaev Vanishing Point. "Vanishing Point on purjekas, millega paljud Johni noored sõbrad purjetamisega esmatutvust tegid. Möödunud aastal jaht korrastati ja sellega osaleti isegi Euroopa meistrivõistlustel. Sel aastal on väljasõite olnud vähem, kuid loomulikult viib legendaarne purjekas lapsed merele ka sel aastal," kinnitas Kosk.

Regati korraldajad on John Janssoni sõbrad Vanishing Pointi sõprade seltsist ja Pärnu jahtklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles