Härra Funk jalutab Siinmaa radadel

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härra Funk ja proua Puhvet, kes Hedda Peedi raamatus koos lugejaga Siinmaa pärandit Pärnus avastavad, on ka päriselt siinses supelrannas päevitanud, ent arvatavasti olid neil siis teised nimed. Vana foto aastast 1929 pärineb Leo Tammiksaare erakollektsioonist.
Härra Funk ja proua Puhvet, kes Hedda Peedi raamatus koos lugejaga Siinmaa pärandit Pärnus avastavad, on ka päriselt siinses supelrannas päevitanud, ent arvatavasti olid neil siis teised nimed. Vana foto aastast 1929 pärineb Leo Tammiksaare erakollektsioonist. Foto: Erakogu

Varem Prantsusmaa suvituslinnas La Grande-Motte’is lummavatest valgetest majadest fotonäitusi teinud ja Pärnu kohvikutest raamatu ilmutanud sisearhitekt Hedda Peet on valmis saanud raamatu valgetest majadest Pärnus.

Siinsed funkmajad on paljuski seotud kunagise linnaarhitekti Olev Siinmaaga, kelle sünnist möödub tänavu 135 aastat. Neid laseb Peet lugejal avastada härra Fungi ja tolle kõrvalmajas suvitava proua Puhveti silmade kaudu nende jalutuskäigul.

Hoonete saamislugu avavate tekstide ja rohkete fotodega raamatu “Pärnu valged majad ehk härra Funk ja proua Puhvet patseerimas” koostamise võttiski Peet enda sõnul ette seetõttu, et soovis seoses juubeliaastaga tutvustada pärnakatele Siinmaa loomingut ja pühendumist Pärnu linnale. Varem on Siinmaad ja tema loomingut oma nelja aasta taguses näitusekataloogis “Rannalinn, seenrõdu ja viinakapp” tutvustanud arhitektuuriajaloolane Mart Kalm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles