Hobusekasvatajad panid Torile õla alla

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobusekasvatuses tuntakse puudust nii hobustest kui nendega ümber käia oskavatest inimestest.
Hobusekasvatuses tuntakse puudust nii hobustest kui nendega ümber käia oskavatest inimestest. Foto: Mailiis Ollino

Eesti hobusekasvatajate selts (EHS) teatas, et toetab maaeluministeeriumis tänavu kevadel valminud äriplaani moodustada Tori ajaloolises hobusekasvanduses sihtasutus ja on valmis osalema selles ühe asutajaliikmena.

“Selts on nõus panustama sihtasutuse juhtimisse nii nõukogu kui juhatuse tasandil,” lubas EHSi juhatuse nimel Andres Kallaste, seltsi tõuaretuse peaspetsialist ja juhatuse liige.

EHSi nõusolek on tähtis, sest see liidab 367 hobusekasvatajat, samuti peab selts ohustatud tõugude, Tori, Eesti ja Eesti raskeveohobuste tõuraamatuid. EHSi juhatus rõhutas, et Toris asuv hobumajanduse infrastruktuur tuleb säilitada ka pärast seda, kui seal lõpeb koostöö kasvanduse taristu senise rentnikuga. Tori kasvandus peab jääma hobumajandusele ja sellesse tuleb suhtuda kui kultuuripärandi säilitamisse. EHS näeb, et Tori kasvandust võiks kasutada teistegi põllumajandusloomade aretustegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles