Külad panevad turvateadmised proovile

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa külade esimene turvalisuse võistlusmäng toimub Soometsa külamaja ümbruses.
Pärnumaa külade esimene turvalisuse võistlusmäng toimub Soometsa külamaja ümbruses. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimub Soometsas esimene Pärnumaa külade võistlusmäng "Turvaline küla", milles 18 küla võistlevad turvalisusteadmiste omandamises.

Kell 11 annab osalejatele stardipaugu siseministeeriumi korrakaitse ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt. Võistlejatel tuleb mängu käigus läbida 18 kontrollpunkti, vastata seal küsimustele või lahendada ülesandeid turvalisuse teemal. Oma kontrollpunktid on välja pannud politsei, päästeamet, naabrivalve ja veestpääste.

Võistlusmängu käigus käsitletakse turvalisuse teemat ka laiemalt. Soometsas on kohal Eesti veebiturvalisuse agentuur, vabatahtlike keskus ja demineerijad.

Võistlusmängule on eelnenud MTÜ Pärnumaa Kodukandi ja Pärnu politseijaoskonna kaks aastat kestnud koostöö, leidmaks mooduseid külakogukondade teadlikkuse tõstmiseks maapiirkondades turvalisuse tagamisel.

Võistlusmängu "Turvaline küla" korraldamist toetavad kohaliku omaalgatuse programm ja siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles