Plaažil saab proovida rannatennist

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannatennis Pärnu plaažil.
Rannatennis Pärnu plaažil. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Sel pühapäeval toimub Pärnu plaažil rannatennise igameheturniir, millel Eestis uudset ala võivad proovida kõik soovijad.

Turniiri korraldaja Ken-Kristjan Toomjõe kirjeldusel on rannatennis väga kiire ja füüsiliselt koormav mäng, mida mängitakse rannavolleväljakul 1,70 meetrit kõrge võrguga.

"Et pall liival eriti ei põrka, toimub enamik mängust õhus ja oma olemuselt meenutab ta veidi sulgpalli," selgitas Toomjõe.

Rannatennises kasutatakse spetsiaalseid reketeid, mida huvilised saavad laenutada kohapeal. Mängu punktid on samad mis tavalises tennises ja mängitakse kahe setivõiduni. "Et üks mäng võib kesta isegi 2,5 tundi, mängitakse enamasti paaris," lisas Toomjõe.

"Üksikmäng on ikka väga koormav."

Korraldaja andmeil kinnitusel leidub rannatennisel Eestis sadakond harrastajat ja seda on teiste seas proovinud Eesti tipud Margit Rüütel, Maret Ani ja Kaia Kanepi.

"Eestis mäng veel väga populaarne ei ole, samal ajal on eestlased võitnud rahvusvahelisi turniire," kinnitas Toomjõe. "Eestis on probleem seegi, et meil ei ole sisehalli ja talvel mängida ei saa."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles