Tõstamaa kutsub kohtuma Eesti filmitegijatega

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa filmifestival tõstab ausse Tallinnfilmi-aegse Eesti kino. Teiste filmitegijate hulgas tuleb rahvaga kohtuma “Vallatute kurvide” täht Terje Luik.
Tõstamaa filmifestival tõstab ausse Tallinnfilmi-aegse Eesti kino. Teiste filmitegijate hulgas tuleb rahvaga kohtuma “Vallatute kurvide” täht Terje Luik. Foto: Liis Treimann/Postimees

“Tõstamaa – see ongi Eesti Hollywood,” on öelnud Ants Eskola. Homme Tõstamaa mõisas esmakordselt aset leidev “Kaduva? kino päev” annab rahvale võimaluse kohtuda silmast silma nendega, keda seni ehk vaid kinolinal on nähtud.

Just sellesse Eestimaa otsa, kus on sündinud aukartust äratav hulk häid Eesti filme ja kus mõisas tegutseb filmimees Jaak Ellingu loodud kinokelder, tulevad augusti viimasel laupäeval kokku inimesed, kelle jaoks on oluline, et suures maailma- ja digifilmituhinas meie oma film ja vana hea filmilint sootuks kaduma ei läheks.

Filmikohtumised võtterühmaga toovad lähedased eesti filmid veelgi lähemale: “Vallatute kurvide” legendaarsed näitlejannad Terje Luik ja Eve Kivi ning “Ideaalmaastiku” niisama legendaarsed näitlejad ja režissöör Peeter Simm räägivad filmiajakirjanikule Jaak Lõhmusele ning publikule filmide sünniloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles