Linnakantselei vuntsib vanas raekojas uksi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade uste värvimine on usaldatud Sonmak Group OÜ maalrile Andrus Laasole, kel tuleb linaõlivärv väiksematele pindadele kanda peenikese kunstnikupintsliga, mis nõuab kannatlikkust ja võtab aega.
Vanade uste värvimine on usaldatud Sonmak Group OÜ maalrile Andrus Laasole, kel tuleb linaõlivärv väiksematele pindadele kanda peenikese kunstnikupintsliga, mis nõuab kannatlikkust ja võtab aega. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnakantselei tellis maalri, et see värviks üle vana raekojahoone Uus 4 ja selle uuema aja juurdeehituse Nikolai 3 tahveluksed, mis olid vuntsimata ajast, kui linnavalitsus kolis Suur-Sepa tänavale.

Linnakantseleist öeldi, et peale uste värvitakse tänavu raekoja hoovi viivad väravadki. Rohkem sel aastal kõnealuseid hooneid ei remondita, kuigi hoonete remonditööde projekt valmis 2008. aastal – aasta pärast linnavalitsuse kolimist Suur-Sepa tänavale.

Linna arengukava kohaselt on raekoja juurdeehituse Nikolai 3 renoveerimine siiski linnavalitsusel kavas 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles