Pärnu tähistab täna Tartu rahulepingu aastapäeva

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnus tähistatakse täna kell 11 Tartu rahu 91. aastapäeva pärgade asetamisega Vabadussõjas hukkunute mälestussamba jalamile Alevi kalmistul.

Tseremoonial osalevad Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ning Pärnu linnavolikogu aseesimees Jüri Kask. Mälestustseremooniast võtavad osa Lääne kaitseringkonna ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva esindajad ning Kuninga tänava põhikooli õpilased.

Tartu rahulepingu allakirjutamise aastapäeva puhul on Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

2. veebruaril 1920 allkirjastasid Eesti Vabariigi ning Nõukogude Venemaa esindajad Tartus rahulepingu, milles Venemaa tunnustas Eesti iseseisvust. Rahulepinguga lõpetati kahe riigi vaheline sõjaseisukord ning määrati kindlaks Eesti ja Venemaa vaheline riigipiir.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles