Pärnut väisanud rändurid soovivad muuta Euroopa rattasõbralikumaks

Teele Talve
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli kuud tagasi bambusest tandemrattal sõitu läbi Ida-Euroopa alustanud Roland Kloss Austriast ja Poolast pärit Ewa Gruszyk jõudsid eile Pärnusse.
Neli kuud tagasi bambusest tandemrattal sõitu läbi Ida-Euroopa alustanud Roland Kloss Austriast ja Poolast pärit Ewa Gruszyk jõudsid eile Pärnusse. Foto: Raido Keskküla

Tandemrattal mööda Euroopat sõitvad ja eile Pärnusse jõudnud rattasõbrad soovivad linnapildis vähem autosid näha – nende arvates võiksid linnad ideaalis sarnaneda Kopenhaageniga.

Neli kuud tagasi bambusest tandemrattal sõitu läbi Ida-Euroopa alustanud Roland Kloss Austriast ja Poolast pärit Ewa Gruszyk hindavad linnade rattasõbralikust.

Viinist startinud ratturid on käinud enam-vähem pooltes linnades, mille plaani võtsid. Nende seas näiteks Odessa, Lviv, Vilnius ja Riia. Selle eesmärk on linnaplaneerijateks õppinud ratturite jutu järgi viia omavahel kokku elanikud, linnaplaneerijad ja -ametnikud, et leida lahendus, kuidas kasutataks vähem autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles