Kolde talule andis lambaseemne tekstiilikunstnik

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti mägiveised jõudsid Kihnu saarele aastat neli tagasi, et rannakarjamaadelt avaneks taas miljonivaated merele.
Šoti mägiveised jõudsid Kihnu saarele aastat neli tagasi, et rannakarjamaadelt avaneks taas miljonivaated merele. Foto: Silvia Paluoja

Kolde talu lambaseemne andis tekstiilikunstnik ja Kihnu valla aukodanik Anu Raud, neljast utest on kasvanud seitsme aastaga mitmekümnepealine kari, kelle hulgas hakkavad silma hallitäpiliste ninadega määgijad.

Hallikastäpiline nina oli utel, kelle Kolde talu pererahvas Mulgimaalt Anu Raua karjast tõi ja kes sellepärast sai nimeks Forell. Forellitäpilisi ninasid hakkab karjas silma päris palju, nii et see vääriskala soomusega võrreldav välimus kandub siin edasi. Aga edasi läheb Kihnu maalamba tõugki, sest kodusaarelt muretses pere karjalisa.

Lambaid hakkasid Kihnu kooliõpetaja Külli Laos ja saarel päästeteenistuses töötav Ago Laos pidama siis, kui neil oli saanud villand kitsedest, kes selle asemel, et närida kõhutäiteks võsa, hekseldasid hammaste alt läbi iluaia taimed. Nad said jagu isegi kadakatest, olles ise üleni heina sees nii, et vaid seljad paistsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles