Sügisrändurid takerduvad mõrda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kablis pandi üles möödasõitjate pilku köitev mõrdpüünis, millesse takerdunud sügisrändurid saavad jalga rõnga ja linnu-uurijad tähendavad nende andmed üles.
Kablis pandi üles möödasõitjate pilku köitev mõrdpüünis, millesse takerdunud sügisrändurid saavad jalga rõnga ja linnu-uurijad tähendavad nende andmed üles. Foto: Urmas Luik

Sügisrändurid on meilt teel lõuna poole ja seepärast venitasid mehed neljapäeva pärastlõunal Kablis taas paika Eesti suurimat, 17 meetri kõrgust ja poolesaja meetri pikkust mõrdpüünist, et jätkata linnujaama 48. hooajal andmete kogumist.

Liivi lahe kaldalt on kaugränduritena läinud Aafrika poole roolinnud, kelle loendus ja rõngastamine jätkub Pulgoja linnujaamas kuu lõpuni. Üllatuskülaliste hulgas olid Šveitsi rõngaga rootsiitsitaja ja Poola rõngaga tiigi-roolind, kuid üldiselt oli vaadeldud roolindude arv väike.

“Tiigi-roolinnu ja meil kõige arvukama kõrkja-roolinnu püüginumber jääb alla keskmise,” tõdes keskkonnaagentuuri spetsialist Jaak Tammekänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles