President tunnustas kaunite kodude omanikke

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi lasteaed.
Sindi lasteaed. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

President Toomas Hendrik Ilves andis Mooste Folgikojas üle kodukaunistamise auhinnad, teiste hulgas pälvisid tunnustuse Pärnu linna ja maakonna majapidamised.

Riigipea tänas niisuguseid kaunite kodude omanikke, kes on pannud majapidamiste korrastamisse oma töö, mõtted ja südame. "Parem ja kaunim Eesti algab igaühest meist. See kõik ongi armastusega korda tehtud Eesti,“ lausus president Ilves.

Pärnumaalt said tunnustuse Ruth ja Avo Jussi kodu Audru vallas Papsaare külas, perekond Toomasti talu Audru vallas Ridalepa külas ja Sindi lasteaed.

Pärnu linnast pälvisid tunnustuse perekonnad Paalberg, Tõke ja Lepik.

Ürituse korraldamisega Moostes tunnustas riigipea sealse mõisasüdame kordategijate pühendumust ja tarkust, mis on nõudnud pidevat hoolt ja ettepoole mõtlemist. 

President Ilves tõdes, et Eesti on viimase kümne aastaga saanud palju enam korda. „Koduõued, külad või linnad ei ole muutunud pelgalt kaunimaks, vaid kõike seda tehakse palju teadlikumalt, mõeldes elukeskkonnale ja inimestele," märkis president. "Mõeldes, kuidas on sõbralikum ja säästlikum elada, mõeldes tulevikule.“ 

Muu hulgas tänas riigipea pidulikul üritusel Eesti kodukaunistamise eestvedajaid ja toetajaid.

Presidendi kantselei teatel on presidendi algatatud kodukaunistamise liikumise eesmärk muuta elukeskkonda paremaks ja korrastada Eesti üldilmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles