Pärnu taotleb hoolekande aastakonverentsiks riigilt lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus taotleb hasartmängumaksu nõukogult hoolekande aastakonverentsi korraldamiseks 4400 eurot toetust, kuna hoolekandeasutuste eelarves on koolitusraha vähenenud ja osalustasudest ei saa kõiki konverentsi kulusid katta.

Pärnu linnavalitsus korraldab 1. ja 2. novembril koos Eesti sotsiaaltöö assotsiatsiooni (ESTA) ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžiga hoolekande aastakonverentsi, mille eelarve on kokku 17 900 eurot. Linna omafinantseering moodustab sellet 13 500 eurot.

Linnavalitsuse teatel näitab aastakonverentside korraldamise kogemus seda, et sotsiaaltöökoolitusi ei saa korraldada vaid osalustasude abil, sest tasulistest üritustest pole sotsiaaltöötajatel enamasti võimalik osa võtta.

"Selle põhjus on koolitusraha vähenemine asutuste eelarves. Seetõttu taotleme peale Pärnu linnavalitsuse omafinantseeringu hasartmängumaksu nõukogult toetust hoolekande aastakonverentsi korraldamiseks," seisab linnavalitsuse taotluses.

Konverentsile ootab Pärnu linnavalitsus 150-200 sotsiaalvaldkonna töötajat: kohalike omavalitsuste teenistujaid, hoolekandeasutuste töötajaid, mittetulundusorganisatsioonide liikmeid ja sotsiaaltöö üliõpilasi.

Aastakonverents pakub tunnustatud ekspertide ettekandeid ja arutelusid, et hoolekandetöötajad saaksid nii omavahel kohtuda kui ammutada teadmisi ja viia end kurssi päevakajaliste teemadega.

Hoolekande aastakonverentse on korraldatud 1997. aastast. Esialgu toimus kongress iga nelja aasta järel, kuid 2013. aastast saadakse kokku igal aastal. Läbi aastate on üritust korraldanud nii ESTA, Tallinna sotsiaaltöö keskus kui Tartu linnavalitsus. Tänavu veab konverentsi Pärnu linnavalitsus ESTA ja TÜ Pärnu kolledžiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles