Pildid: John Janssoni regati võitis jahtlaev Pille-Riin

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Pärnus toimunud VI John Janssoni mälestusregati võitis jahtlaev Pille-Riin. Teise koha sai jaht Riin ja kolmanda purjekas nimega Erna.

Iga regatil osalenud jahi pardal purjetasid kaasa Pärnu lasteküla lapsed.

 "VI John Janssoni regatt toimus tugevas, aga soojas läänetuules, päike paistis kuumalt ja meeleolu oli suvine," rääkis regati peakorraldaja Mihkel Kosk. "Start anti Pärnu jahtklubi eest jõe pealt ja suunduti karvasele merele, kus võeti märgid vastavalt rajajoonisele ja tagasi sadamasse, mille ees oli finišijoongi," rääkis Kosk.

LYS-klassis võitis regati jaht Pille-Riin, millel seilasid Ergo Kosk, Tiit Saulep, Gert Gentalen, Viktoria Kraft ja Martin Liiva. Teise koha vääriliselt tuli üle lõpujoone Riin, meeskonnas Ergo Padul, Ülar Nisumaa, Andres Kullam, Aine Järvekülg, Lembi Kullam, Priit Tuula ja Reinis Paatsi. Napilt jäi Riinule alla Erna, mille meeskonda kuulusid Ants Vesiloo, Karin Juga, Imre Velling, Ülle Kirp, Renee Paatsi, Liina Kaabel ja Caroly Paatsi.

Pärast võistlust ootasid meeskondi supp, kringel ja auhinnad. Suurt Johni rändkarikat on kõigil võimalik näha Pärnu jahtklubis.

Regati korraldasid MTÜ Vanishing Point Sõprade Selts ja Pärnu jahtklubi.

Mälestusregati eesmärk on jätkata 2010. aastal meie hulgast lahkunud Pärnu Jahtklubi auliikme John Janssoni tegevust, tänu kellele on kümned noored leidnud purjetamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles