Pärnu purjetajad tõid Lohusalu regatilt auhindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu piiga Angeliina Maria Isabel Õunap ei tunne endast vanemate poiste ja tüdrukute vastu merel mingit aukartust.
Pärnu piiga Angeliina Maria Isabel Õunap ei tunne endast vanemate poiste ja tüdrukute vastu merel mingit aukartust. Foto: Riina Ramst

Svertpaadipurjetamise Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil, Tallinna jahtklubi karikavõistlustel Lohusalus teenisid Pärnu treenerite kasvandikest pjedestaalikoha Keith Luur, Angeliina Maria Isabel Õunap ja Karsten Holter.

Laser 4.7 klassis pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma mullu Zoom8 paadil Euroopa kulla võitnud Keith Luur. Teiseks tuli lõunanaaber Robins Lispats ja kolmas oli Läti neiu Agija Elerte. Luuri klubikaaslane Markus Kostabi seilas Lohusalus neljanda koha vääriliselt.

Kuni 16aastaste roolimeeste Optimist klassis oli 98 konkurendi seas parim lätlane Eduards Plavins, järgnesid leedukas Vejas Strelciunas, Angeliina Maria Isabel Õunap ja Hendrik Holtsmann. Väärib esiletõstmist, et Õunapile kuulus regativõit nooremas grupis, samuti kuni 13aastaste ja kuni 16aastaste piigade arvestuses.

Juunioride klassis Laser Radial võitis esikoha Evo Annus Rein Ottossoni purjespordikoolist, teise koha sai Eriks Karlis Zvilna Lätist ja kolmandaks tuli Pärnu jahtklubi roolimees Karsten Holter.

Lohusalu regati avapäeval tuli tuulevaikuse tõttu sõidud ära jätta. Teisel võistluspäeval seevastu oli läänetuule kiirus purjetamise jaoks maksimumis ja avamerele plaanitud võistlusrada ei olnud üle viie meetri kõrguste lainete tõttu võimalik kasutada. Purjetada sai vaid neeme varjus Optimistidele mõeldud sadamaesisel akvatooriumil, kus päeva ainsas sõidus suutis finišeerida 27 noorpurjetajat.

Päeva teises pooles otsustasid regati korraldajad merele saata kolme Laser-klassi purjetajad. Kuigi iiliti puhus kuni 20 meetrit sekundis, said vanemad ja kogenumad purjetajad rohkete ümberminekute kiuste tormioludes üsna hästi hakkama. Meeste olümpiaklassis Laser Standard suutsid ilma ümberminekuteta päeva ainukese sõidu lõpetada vaid olümpiamees Karl-Martin Rammo ja tema noor konkurent Georg Haud.

Kolmandal päeval said purjetajad lõpuks ilmataadi liitlaseks ja regati viimased sõidud seilati mõõdukas läänetuules. Kokku startis kuues paadiklassis 195 sportlast Lätist, Leedust ja Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles