Avangardi galerii viis Eesti nüüdiskunsti Taani messile

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kopenhaagenis Bella Centeris läinud nädalavahetusel toimunud kunstimessile Art Copenhagen Selected valiti paljude Euroopa galeriide hulgast Eesti nüüdiskunsti klassikute Leonhard Lapini ja Raul Meele loomingut esindama Avangard Pärnust.

Fookus oli suunatud 1970ndate nõukogude perioodi popkunstile ja avangardile, mis tollase kunstielu kontekstis oli unikaalne nähtus. Lapin ja Meel kuuluvad kunstnike põlvkonda, kelle ülesandeks sai kunstikeele uuendamine ja ametlikust kunstist ehk sotsialistlikust realismist väljamurdmine, seda läänes kujunenud noortekultuuri ja hipiliikumise foonil.

Eesti, mida on tõlgendatud kui nõukogude läänt, oli ainus piirkond kogu Nõukogude Liidus, kus popkunst tärkas ja levis. Sellegipoolest on valdavat osa Art Copenhagenil esindatud teostest nõukogude perioodil vähe eksponeeritud ja mitu neist on omal ajal põhjustanud skandaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles