Moodne kunst sünnib rehvidest ja taldrikuist

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Janno Bergmann (vasakult teine) osutab Aleksandr Morozovile (paremal), kes ühes teiste Peterburi kunstnikega tuli kuurortlinna näitama meile ühe lähima metropoli kunsti.
Pärnakas Janno Bergmann (vasakult teine) osutab Aleksandr Morozovile (paremal), kes ühes teiste Peterburi kunstnikega tuli kuurortlinna näitama meile ühe lähima metropoli kunsti. Foto: Alar Raudoja

Pärnu linnagaleriis raekojas saab uudistada Peterburi uue kunsti näitust, mis on koostatud kuraator Janno Bergmanni “välitööde” põhjal.

Väljapanekul osalevast kuuest vene kunstnikust mõni on oma töid varemgi Pärnus eksponeerinud.

“Kõik osalejad on aktiivselt töötavad kunstnikud Peterburi nüüdiskunsti väljal. Panin näituse kokku oma maitse järgi, toetudes põnevatele töödele, mida Peterburis näinud olen,” rääkis Bergmann, kellel Piiteris on viimastel aastatel tekkinud hulk kontakte ja koostööpartnereid. “Natuke oli abiks Peterburi uue kunsti keskus, kuid rohkem kasutasin isiklikke tutvusi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles