Kahe silla jooksu starti asub vähemalt kolm olümpialast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaansoni kahe silla jooksu start.
Jüri Jaansoni kahe silla jooksu start. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel Pärnus toimuv 16. Jüri Jaansoni kahe silla jooks toob kahel päeval starti ligemale 4000 spordisõpra, sealhulgas Eesti jooksjate paremiku ja tugevad külalised välismaalt.

Praeguse seisuga on end pühapäevasele jooksule kirja pannud äsja Rio de Janeiros olümpiamaratoni läbinud ja mullu kahe silla jooksu võitnud Tiidrek Nurme ja Rios Nurmet napilt edestanud Roman Fosti.

Neile astuvad vastu Keeniast pärit, paar aastat tagasi Pärnus võidutsenud Ibrahim Mukunga Wachira ja olümpiakogemusega 3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik.

Nii Fosti kui Nurme on mõlemad rõhutanud, et tippude huvi poolest on kahe silla jooks Eesti tugevaima konkurentsiga.

"Plaanin pühapäeval tugevat jooksu, kuid enne pean veel olümpiamaratonist kuhjunud väsimuse välja saama. Praegu tunnen, et keha ei tööta veel päris nii, nagu sooviksin," tõdes Fosti, kel seni kahe silla jooks võitmata.

"Vaadates startijate nimekirja ja tippude huvi, saab taas tõdeda, et kahe silla jooksust kujuneb tänavugi Eesti kõige tihedama konkurentsiga rahvajooks," märkis peakorraldaja Vahur Mäe. "Usutavasti näeme esimest korda finišiprotokollis üle 2000 osaleja nime."

Naiste esikohta ennustatakse kahe New Yorgi maratoni võitjale ja Rio olümpiamaratoni 12. kohaga lõpetanud lätlannale Jelena Prokopcukale. Talle tuleb teiste seas konkurentsi pakkuma Eesti tippjooksja Liina Tšernov.

Peale pühapäeva keskpäeval startivate jooksjate on end tänase seisuga kirja pannud umbes 750 käijat-kepikõndijat ja nii mõnigi ratastoolisõitja.

Kolmandat aastat on kavas kostüümijooks "Endla kostüümidraama", kus rada oodatakse läbima kostüümis. Stardi eel annab žürii punasel vaibal end näitavatele osalejatele hinnangu ja parima kostüümi kandjat premeerib teater algava hooaja esietenduste priipääsmega.

Sportlikku tegevust jagub hulganisti laupäevagi. Vaasa pargis toimub sporditurg, kus jagatakse infot sportimisvõimaluste ja -teenuste kohta. Samas antakse start tasuta Draakoni lastejooksudele, kuhu on oodatud kuni 11aastased poisid-tüdrukud.

Esimest aastat on kavas kahe silla noortejooksud, kus kolme kilomeetri distantsil saavad kaasa lüüa 10–21aastased noored. Päeva lõpetab ühistreening Roman Fostiga.

Jüri Jaansoni kahe silla jooks jätkab viienda etapina Selver Eesti linnajooksude sarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles