Juhtkiri: Skeemitamise pitser jääb

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti Vabariigile presidendi valimine ei ole kerge ülesanne, on see siis riigikogu, valimiskogu või põhiseaduse muutmise korral otse valijate täita. Riigikogu hääletusvoorudele eelnes pikk kampaania, mille eesmärk oli presidendikandidaate ja nende taga seisvaid parteisid ning nende seisukohti tutvustada ja populariseerida. See omakorda tõi kaasa selle, et presidendi rollist ja mõjust mindi sageli väga kaugele.

President Toomas Hendrik Ilveski märkis hiljuti Postimehele antud usutluses, et märkas presidendikampaanias, kuidas kandidaadid räägivad asjadest, mida nad ilmselt teeksid, aga tegelikult teha ei saa. “Minu mure praeguse presidendikampaania puhul on pigem see, et inimesed ei ole endale teadvustanud, missugune on presidendi roll,” sõnas Ilves.

Kahjuks pole see torge ainus, mida presidendikampaania ja valimiste suunas teha saab. Juba varemgi, kuid suuremalt jaolt esmaspäevast tõusid teravdatud tähelepanu alla kokkulepped, mida erakonnad sõlmisid, et oma kandidaadile vajaminevaid hääli koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles