Ristlussadam valmib tööde venimise kiuste

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinna ristlussadama ehitaja kinnitas, et kai valmib vaatamata tööde silmanähtavale venimisele tulevaks suveks ja ristluslaeva esimene Pärnu külastus saab teoks.
Pärnu kesklinna ristlussadama ehitaja kinnitas, et kai valmib vaatamata tööde silmanähtavale venimisele tulevaks suveks ja ristluslaeva esimene Pärnu külastus saab teoks. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinna kai ehitust kureeriv Pärnu sadama nõukogu liige Kaspar Kokk tunnistas, et algse ajakavaga võrreldes on tööd veninud, kuid ehitus on kulgenud suurte tagasilöökideta õnneliku valmimise suunas.

“Kavandatust aeglasem töötempo on tingitud sellest, et erinevalt esmasest hinnangust osutus vana kai sedavõrd amortiseerunuks, et tuli täielikult lammutada,” selgitas Kokk. “Esialgu lootsime, et suur osa vana kai kehandist jääb alles ja töömaht on väiksem. Tegelikult tuleb meil ehitada täiesti uus kai kogu pikkuses.”

Valmiv kai on 250 meetrit pikk, vanast ligikaudu poolteist meetrit kõrgem ja kulgeb Kesklinna sillast mere suunas, võimaldades pärast valmimist seal silduda Pärnut külastatavatel ristluslaevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles