Lai maailm algab Kesklinna lasteaia õuest

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kesklinna lasteaia töötajad käisid Tallinnas loodus- ja keskkonnateemaliste õuesõppe võtetega tutvumas.
Pärnu Kesklinna lasteaia töötajad käisid Tallinnas loodus- ja keskkonnateemaliste õuesõppe võtetega tutvumas. Foto: Erakogu

Avalöögina uude õppeaastasse käisid Pärnu Kesklinna lasteaia töötajad Tallinnas tutvumas loodus- ja keskkonnateemaliste õuesõppe võtetega.

Kesklinna lasteaia õpetaja Meeli Hanso ütlust mööda pakkusid Georg ja Sirje Aher koolitus- ja nõustamiskeskusest HARED taas kord palju õpetlikku ja arendavat ning seda kõike nautimisväärses esituses.

„Vihmane hommikupoolik kulus rohkete fotode ja huvitavate faktidega vürtsitatud loengus, peateemana eluslooduse värvid, nende muutlikkus, tähendus ja nägemine,“ kirjeldas Hanso. „Värvide abil edastatakse teavet, kaitstakse ennast, tuntakse ära liigikaaslasi.“

Pealelõunasel õppekäigul Tallinna botaanikaaeda tehti tutvust pargiala ja kasvuhoonete rikkaliku taimekollektsiooniga.

Kokkuvõtteid tehes märgiti, et uut ja huvitavat oli palju. "Kas või see, et nastik võib enesekaitseks levitada väga paha haisu, või võimalus katsuda oma käega hõlmikpuud," tõi Hanso näiteks. Eriti oluliseks aga pidasid õpetajad tõdemust, et looduskasvatus algab oma lasteaia liigirikkast õuest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles