Maapiirkonna 28 koolis jagub aabitsaelevust 426 lapsele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Väljaspool Pärnu linna saab täna aabitsa 426 last maakonna 28 koolis. Kui Tali lasteaias- põhikoolis ulatab direktor Signe Post aabitsa ühele poisile, siis Paikuse põhikoolis kuulab direktor Aare Külaotsa juttu 57 särasilmset kooliuusikut. Mitmel pool istuvad koolipinki kaksikutest õed, vennad või õde-vend. Sauga põhikoolis on 20 aabitsasaaja hulgas kaks paari kaksikõdesid.

Maakonnas töötab viis gümnaasiumi/keskkooli, 17 põhikooli ja kuus algkooli. Suurim muutus on, et Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi asemel on esimest aastat põhikool ja Koonga ja Lõpe koolil ja nende juures tegutsevatel lasteaedadel on sama direktor: Mare Paarasma. Koonga kooli senine kauaaegne juht Ülle Andrea annab mõlemas vallakoolis tänasest eesti keele tunde. Libatse lasteaias-algkoolis pole enam viiendat ega kuuendat klassi. Lasteaiad on sellest sügisest liidetud Varbla ja Pärnjõe kooliga.

Häädemeeste keskkooli perele peab tarkusepäeval oma esimese kõne vastne direktor Aule Kink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles