Müügikõnede eest kaitset pole

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paratamatult leidub Eestis firmasid, mis müügikõnede tegemiseks klientidelt tuttavate kontakte küsivad. Näiteks Leedus ja Lätis ei tohi mobiilioperaatorid teise operaatori klientidele inimese loata helistada. Pilt on illustratiivne.
Paratamatult leidub Eestis firmasid, mis müügikõnede tegemiseks klientidelt tuttavate kontakte küsivad. Näiteks Leedus ja Lätis ei tohi mobiilioperaatorid teise operaatori klientidele inimese loata helistada. Pilt on illustratiivne. Foto: shutterstock.com

Ootamatu telefonikõnega võite saada meeldiva pakkumise. Näiteks nõustute ettepanekuga, et “ei pea midagi muud tegema, kui vaid kokkulepitud kellaajal kodus olema ja teie juurde tullakse vaipa või diivanit uue väga hea tolmuimejaga puhastama”.

Kui nõustute ja pakkuja oma kodus vastu võtate, on ükskõik, kas ostate tolmuimeja või mitte – külaline ei taha enne lahkuda, kui olete talle andnud mõne tuttava telefoninumbri. Samamoodi pakutakse tasuta iluteenuseid: peate salongi minema ja teenuse saamise järel tuttavate numbreid ütlema.

Telefonimüük ilma kauba ettenäitamiseta on veelgi enam levinud. Ootamatuid kõnesid, kus soovitatakse tellida tervise- ja ilutooteid, pesu jm, saavad väga paljud. Ja paljudele on arusaamatu, kuidas nende telefoninumber levib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles