Loomakaitse liit palub abi: kes tunneb ära tapetud koera ja teab tema omanikku?

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

27. augustil leidsid juhuslikud möödakäijad Surju vallas asuva Allika talu lähedalt surnud koera, kes oli silla külge aheldatud.

Surnud ja arvatavalt väärkoheldud koer Pärnumaal. / Eestimaa loomakaitse liit
Surnud ja arvatavalt väärkoheldud koer Pärnumaal. / Eestimaa loomakaitse liit Foto: Eestimaa loomaitse liit

Nendel inimestel, kes tunnevad ära pildil oleva koera ja teavad tema omanikku, palub loomakaitse liit ühendust võtta telefonil 501 9636 või kirjutada e-posti aadressil info@loomakaitse.eu. 

"Surnud koer leiti Põlluaasa elamu poolselt kaldalt ja ta kaelas oli rihm, mille külge oli omakorda kinnitatud metallist kett, millega loom oli silla külge aheldatud," ütles liidu juhataja Heiki Valner ja lisas, et pole kahtlustki, et koer oli spetsiaalselt kõrvalisse kohta surema jäetud.

"Algselt arvasid kohalikud, et loom suri janusse ja nälga, aga veel hiljuti oli tänu vihmadele koera leidmiskohas veetase palju kõrgem ja sestap ei saa välistada uppumissurma."

Loomakaitse liit tegi avalduse politseile paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. See on lühikese aja jooksul juba teine hüljatud ja tapetud koer, kelle juhuslikud inimesed leidsid.

Laupäeval, 27. augustil, leiti poodud kutsikas Saaremaalt. Liit ootab jätkuvalt informatsiooni ka selle kutsika peremehe kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles