Teenetemärgi saab kuus pärnumaalast

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves tunnustab iseseisvuspäeva eel teenetemärgiga kuut pärnumaalast.

Riigivapi V klassi teenetemärgi saab õpilasvabadusvõitleja Heiti Tõnisson Halinga vallast.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvib loodushoidja Agu Leivits, kes on aastakümneid uurinud Eesti soid, millega on kaasa aidanud Soomaa rahvuspargi ja Alam-Pedja looduskaitseala rajamisele.

Valgetähe V klassi teenetemärgiga tunnustab president Olaf Esnat kohaliku elu edendamise eest Pärnumaal ning Kihnu Virvena tuntud rahvalaulikut Virve-Elfriide Kösterit.

Eesti Punase Risti teenetemärgi saab üle saja korra doonorina verd loovutanud pärnakas Anu Vainola.

Kotkaristi kuldristiga tunnustab president vabadusvõitleja Leopold Viirpalu.

President Toomas Hendrik Ilves annab seoses iseseisvuspäevaga ja Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks riiklikud autasud kokku 99 inimesele.

“Eesti Vabariigi 93. aastapäeva eel tänab ja tunnustab meie riik teenetemärkidega inimesi, kes oma tegevusega on aidanud edendada, hoida ja kindlustada Eesti iseseisvust,” kirjutas riigipea riiklike autasude andmise otsuse eessõnas.

“Sellega väljendab Eesti riik oma tänu inimestele, kelle töö ja pühendumine erinevates eluvaldkondades on muutnud meie maad hoolivamaks ja paremaks, targemaks ja tugevamaks,” rõhutas president Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles