Linnapea eelistab puhkuse veeta ratastel

Teele Talve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Helsingöris kultuurisadamas, kus kail istub “Väikese merineitsi” kuju meenutavas poosis meesmerineitsi.
Linnapea Helsingöris kultuurisadamas, kus kail istub “Väikese merineitsi” kuju meenutavas poosis meesmerineitsi. Foto: Erakogu

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius veetis oma kolm nädalat kestnud puhkuse aktiivselt: käis mootorrattaga sõidus, aitas tütrel kolida ja ehitas kodumaja terrassile uue katuse.

“Mootorrattaga sõitmine lülitab töömõtetest välja. Sa tunned lõhnu, näed enda ümber loodust ja tekib adrenaliin. See ei ole sama mis autoga sõitmine, sest sul peab olema kogu aeg kõrgendatud tähelepanu,” räägib linnapea, kes tänavu suvel käis mootorrattaga ära Poolas. Lühemad reisid jäid Lätti ja Eestisse.

Kõige pikem mototrett kestis linnapeal neli päeva ja viis ta Poola. “Ida-Poolas oli kaugeim punkt Sopot ja Gdansk, sai käidud sõja-ajaloolises Hundikoopas ja Leedus Palangas ja Klaipedas,” loetleb linnapea. Ta lisab, et kuigi eelistaks pikemaid retki nagu mõne aasta tagune Saksamaa sõit, siis meerina ta neid plaanida ei julge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles