Äärelinnas hingitseb potipõllundus

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterielanikud Galina ja Juri on 30 aastat telemasti all aiamaad pidanud. Aiamaa tähendab neile puhkust ja sõbralikult koos askeldamist.
Korterielanikud Galina ja Juri on 30 aastat telemasti all aiamaad pidanud. Aiamaa tähendab neile puhkust ja sõbralikult koos askeldamist. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu ümber Tammiste suunal ja Uus-Saugas rajatud aiamaad on justkui päästev abiventiil neile eakamatele korterielanikele, kel soov näpud mulda pista ja oma kätega midagi kasvatada.

Enamasti on tegemist nõukogudeaegsete aianduskooperatiivide jäänukitega, kus mõni põlluharija maksab maaomanikule väikest renti või on pidanud aastaid leppima kuulujuttudega, et krunt asub linnamaal ja aiapidajad aetakse sealt kohe ära.

72aastane Taissa Zaikina elab Pärnu Mai rajoonis ja on pea 30 aastat harinud Rõugu tänaval maad. Tal on seal kaks lagunenud kasvuhoonet, kolmnurkne aiamaja, aiaviljadega peenrad ja lilled. On värav ja võrkaed. Oma päevad veedab Zaikina aiamaal koos koerakesega ja mäletab-teab kõiki, kes seal kunagise Viisnurga aianduskooperatiivi maadel aeda on pidanud või praegugi toimetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles