Laulupidu ootab kindlat paika juba 116 aastat

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ja maakonna paar tuhat koorilauljat suudeti viimasel laulupeol Vallikääru küll ära mahutada, kuid sama suurearvulisest publikust pooltele istumiskohti ei jagunud.
Pärnu linna ja maakonna paar tuhat koorilauljat suudeti viimasel laulupeol Vallikääru küll ära mahutada, kuid sama suurearvulisest publikust pooltele istumiskohti ei jagunud. Foto: Ants Liigus

Lauluselts Endla ja dirigent Toomas Voll tegid Pärnu linnale ettepaneku rajada linna laululava – see on eeldus, et festivaliderohkes suvepealinnas tekiks võimalus normaalselt suuri pidusid korraldada.

Põhjus, miks koorirahvas just praegu, sügise hakul, teema üles võttis, seisneb selles, et järgmisel nädalal annab linnavalitsus volikogule kinnitamiseks kõik täiendused, mis lisatakse linna arengukava tegevuskavasse aastani 2025.

“See on nagu vee tilgutamine kivile: küll see auk ükskord tekib,” on energiast pakatav Voll ühes koorilauljatega valmis linnale kas või igal aastal sama täiendusettepanekut tegema, kuni laululava ükskord olemas on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles