Kihnus käidi verd võtmas

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu haigla veretalitus sõitis esimest korda oma tegevuse ajaloos Kihnu, et kohapeal doonoritelt verd võtta.

Varakult mandrilt saabunud üheksaliikmelisel brigaadil on teisipäeval kella kümneks rahvamaja saalis vajalik varustus paigutatud nii, et doonorid võivad tulla. Saalis seisab neli voodit, töölaudadel verevõtmiseks vajalikud töövahendid. Külmakastid on verekottide ja plastämbrid jäätmete jaoks. Laudadel seisavad doonorite kosutuseks mahlapakid ja küpsisekausid ning vere andmise eest tasuks turgutav ja magus kraam: šokolaaditahvlid, moosipurgid, kreemitopsid, aga ka doonorikruusid jm.

Vallavalitsuse assistent, Kihnu kördis Agnes Maasing jälgib, et külaliste vajadused ja soovid saaksid täidetud. Agnes on teinud head eeltööd ja saarerahvast teavitanud. “Paljud kardavad verd anda,” teab ta. “Aga on neid, kes ütlevad, et väga tore ettevõtmine, sest mõni on tahtnud linnas verd loovutada, aga pole selleks seal aega leidnud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles