Purjetajad võistlesid Kihnu regatil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuule meeskond suutis Kihnust Pärnusse purjetada vaid kahe tunni ja 15 minutiga.
Tuule meeskond suutis Kihnust Pärnusse purjetada vaid kahe tunni ja 15 minutiga. Foto: Piret Salmistu

Kodulinna avamerepurjetajate traditsioonilisel, juba 47. aastat toimunud Kihnu regatil seilas kolmes grupis kokku 25 jahti. Laupäeval tuli merekarudel oma võimed proovile panna mõõdukas vastutuules. Kui nobedamad purjekad kulutasid Kihnu loovimisele alla nelja tunni, siis kõige aeglasema käiguga paadid jõudsid sihtsadamasse kuue tunniga.

Pühapäevane sõit Kihnust Pärnu kulges seevastu tänu tugevale läänekaaretuulele üpris kiiresti. Esimesena koduklubis sildunud Tuule sai spinnakeri all seilata vaid kaks tundi ja 15 minutit ning kolm ja pool tundi pärast stardisignaali olid kõik regatil osalenud meeskonnad finišisse jõudnud.

Kõige suuremate aluste ORC-grupis teenis kahe sõidu kokkuvõttes esikoha Kristjan Mugra meeskond jahil Tuule, teise auhinna teenisid Merepärli mehed eesotsas kapten Alari Akermanniga ja kolmandaks tuli Loone Viisuti tiim Freyal.

LYS I grupis võttis võidu Sven Feofanovi Georg, järgnesid Peeter Volkovi Põhjakonn ja Eino Meltsa Nora Ly ning LYS II rühmas olid kolm paremat Sinilind (Väino Hallikmägi), Temper (Harri Murd) ja Lili Marleen (Mart Alliku).

Kihnu regati traditsioonilisel proloogil, reede õhtul seilatud päästeameti sponsorregatil startis 14 meeskonda. Lühirajasõidul Pärnu lahel oli suuremate jahtide LYS I grupis kiireim Merepärl (Alari Akermann), järgnesid Windwalker (Raiko Lehtsalu) ja Masu (Keith Luur). LYS II-s teenis esimese auhinna Temper (Harri Murd), teiseks tuli Sinilind (Väino Hallikmägi) ja kolmas oli Aida (Nele Leit-Teetlaus).

Kuigi tähtsad edetabelivõistlused on selleks aastaks lõppenud, pole avamerejahtide meeskondadel himu võidu seilata kahanenud. Järgmine omavaheline arveteklaarimine tuleb septembri kolmandal nädalavahetusel 18. Langevate Lehtede regatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles