Viimane vaatus pakkus ohtralt närvikõdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Saar võitis viimase etapi ebaõnnele vaatamata Eesti meistritiitli.
Kevin Saar võitis viimase etapi ebaõnnele vaatamata Eesti meistritiitli. Foto: Rauno Kais

Motokrossi Eesti meistrivõistluste viimasel etapil Lange rajal õnnestus sarja liidril Kevin Saarel ebaõnnele vaatamata oma positsiooni hoida ja teist aastat järjest kuldmedal võita.

Pärnu motoklubi tulevikulootus, 16aastane Saar sõitis kvalifikatsioonis välja küll kiireima aja, kuid siis jooksis tema tsikli mootor kokku. Lootusetust olukorrast päästis meie mehe välja hobiklassi sõitja Varbo Vingisaar, kes laenas Saarele oma quadracer`i.

Avasõidus pääses stardisaginast kõige paremini minema Olari Saarme (Yamamoto RC), kuid õige pea kerkis liidriks Martin Filatov (Kagu MK) ja kolmandal positsioonil kihutas Saar.

Tunamullune Eesti meister Kaspar Kangur (Paikuse MK) suretas stardis oma sõiduriista mootori välja ja tal tuli sõitu alustada viimaselt kohalt. Teisel ringil tõusis teiseks Saar, kes ei hakanud Filatovit püüdma, sest võõra tehnikaga riski piiril kihutamine oleks võinud halvasti lõppeda.

Kangur hakkas raevukalt eessõitjatest mööduma ja kolmanda ringi lõpuks oli ta juba kuuendal kohal. Ring hiljem tõusis Kangur neljandaks ja järgmise tiiru lõpetas Paikuse klubi mees kolmandana.

Sõidu lõppfaasis püüdis Kangur kinni Saare, kes lasi konkurendil rahulikult oma teed minna. Avasõidu lõpetas esimesena Filatov, Kangur kogus teise ja Saar kolmanda koha punktid.

Teises sõidus tegi parima stardi Saar, kannul Filatov ja Kangur. Et Saarel oli Eesti meistritiitli võitmiseks vaja vaid finišisse jõuda, ei hakanud ta eriti pingutama ja Filatov ning Kangur pääsesid temast mööda. Saar siiski hoogu maha ei lasknud ja püsis kolmandal kohal.

Filatovi ja Kanguri esikohaheitlus läks tuliseks, paraku otsustas meie mehe tsikkel töölepingu oma peremehega enne tähtaega lõpetada. Kindel sõiduvõit kuulus Filatovile, Saar sai teise ja Argo Abel (Kagu MK) kolmanda koha.

Meistrivõistluste kokkuvõttes teenis 208 punktiga kulla Saar, hõbedale tuli Filatov 194 ja pronksile Rene Tarend (Sõmerpalu MK) 149 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles