Meretehnoküla võib tulla Väratisse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa vallas Värati külas ootavad uudset kasutust kunagise kalatööstuse hooned ja sadam.
Tõstamaa vallas Värati külas ootavad uudset kasutust kunagise kalatööstuse hooned ja sadam. Foto: Silvia Paluoja

Värati sadamas loksub lainetel kümmekond paati, kohe nende vastu ligemale üheksahektarisele platsile jäävad omaaegse kalakombinaadi hooned, millest võib kujuneda meretehnoküla.

See ambitsioonikas plaan idaneb Tõstamaa vallamajas ja Pärnu maavalitsuses ja millele suurimat tuge loodetakse Eesti-Läti piiriülese koostöö programmist Interreg. Programmi eesmärkide hulgas on senisest parema väikesadamate võrgustiku loomine ja programm panustab Euroopa Liidu Läänemere piirkonna tegevuskava elluviimisele. Mõtte idanemisel loodab vald ettevõtluse arendamise sihtasutuse väikesadamate programmilegi, sest sadam on piirkondade konkurentsivõime tugevdamise objektide nimekirjas.

“Mõte on teha sadam, kuhu jahidki saavad tulla. Sadamate arengukava kohaselt peaks Pärnu ja Virtsu vahele veel üks sadam tulema ja see võiks olla Värati – ajalooline sadamakoht,” rääkis Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles