Uuest nädalast saab hakata tulusid deklareerima

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni saab lihtsalt täita internetis.
Tuludeklaratsiooni saab lihtsalt täita internetis. Foto: PP

Teisipäevast võib e-maksuametis tutvuda deklaratsiooni eeltäidetud andmetega, 15. veebruarist 31. märtsini tuleb tuludeklaratsioon maksu- ja tolliametile esitada.

Tulu deklareerimisel tekkivatele küsimustele vastuste andmiseks avas maksu- ja tolliamet 10. jaanuarist internetikeskkonna http://www.emta.ee/tuludeklareerimine, millele 2. veebruarist lisandusid venekeelne http://www.emta.ee/tuludeklareeriminerus ja ingliskeelne http://www.emta.ee/tuludeklareerimineeng.

Teemaveeb on jaotatud suuremate teemade kaupa rubriikidesse, kust kolmes keeles saab infot näiteks koolituskulude ja eluasemelaenu intresside mahaarvamise, välisriigis saadud tulu deklareerimise, ühisdeklaratsiooni täitmise, väärtpaberite ja vara võõrandamise ning veel palju muu kohta. Eraldi on info füüsilisest isikust ettevõtjatele (FIE) ja foorum.

Foorumisse postitamiseks ei pea end registreerima, kuid kasutajatel pole võimalust uusi teemasid algatada. Avalikus foorumis ei avaldata personaalset infot, selleks tuleb ikka Õhtu põik 5 Pärnu teeninduskohta kohale minna. Teeninduskoht on avatud esmaspäevast neljapäevani 8.30–16.30 ja reedeti 8.30–15.30.

Lääne maksu- ja tollikeskuse telefon on 676 3135.

Küsimuste korral palub maksu- ja tolliamet helistada siiski üleriigilistel infotelefonidel, mis töötavad samadel aegadel kui Pärnu teeninduskoht.

Kui küsimus on deklareerimise kohta ja vajate abi nii paber- kui elektroonilise deklaratsiooni täitmisel, valige 1811. Telefonil 880 0811 saab infot füüsiliste isikute maksustamise kohta, telefonil 880 0815 abi elektroonsel deklareerimisel ja e-maksuameti/e-tolli kasutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles