Mai koolis näeb roboteid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotid. Foto on illustreeriv.
Robotid. Foto on illustreeriv. Foto: Robotex.ee

Pärnu Mai koolis toimub reedel, 9. septembril robootikavõistluse Robotex infopäev.

Robotex annab infopäeval Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise raames Pärnumaa koolidele üle 13 tasuta Edisoni robotit.

Tänavune, 16. Robotex seostub tõsiselt võetava robotivõistlusega, aga vähesed teavad, et esimest korda võtavad teineteiselt mõõtu täiesti algajad lapsed, kes õpivad asutustes, kuhu on soetatud robootikavahendeid. Samuti on olemas loovkonkursid lastele, kellel veel üldse kokkupuude robotitega puudub ja keda oodatakse joonistama ja töötubadesse.

’’Ootame infopäevadele kõiki, kes soovivad valmistuda 2.–4. detsembrini aset leidvaks Robotexiks või tutvustada oma lastele ja õpilastele robootikat kui põnevat harrastust,’’ selgitas Robotexi projektijuht Mart Laul.

"Eesti Vabariik 100" programmi raames väljajagatavate robotite abil avaneb lastel võimalus arendada oma robootikaoskusi ja osa võtta Robotexist. "Osalejate arvu suurendamisega liigume unistuse suunas, et Robotexist saaks Eesti riigi 100. aastapäevaks maailma suurim robootikavõistlus,’’ lisas Laul.

Robotex toob kokku robootika-, teaduse- ja tehnikahuvilisi kõikjalt maailmast. Sel aastal oodatakse rekordhulka – 15 000 külastajat, 3000 töötubades osalejat, 2000 võistlejat, 1000 võistlevat robotit, 100 tehnoloogianäituse eksponaati ja väliskülalisi üle 30 riigist. Robotexi koordineerib Tallinna tehnikaülikool koostöös Tartu ülikooli ja hariduse infotehnoloogia sihtasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles