Silvia Paluoja: Harjumuse jõuline muutmine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja
Silvia Paluoja Foto: PP

Riigifirma Eesti Post on eesmärgi saavutamisel Pärnumaal poolel teel, postipunktid on vaja teha veel 14 postkontorist. Siis on täitunud juhatuse esimehe Aavo Kärmase aastapäevad tagasi meedias öeldud sõnad, et ettevõttel on kohustus tagada postiteenuse kättesaadavus kõigile Eesti elanikele ühesugustel tingimustel üle riigi, aga selleks ei pea olema postkontorit.

Paraku ei lähe kohalike inimeste harjumuse jõuline ümberkujundamine riigifirmal igal pool nagu lepase reega. Erandina kinnitab reeglit Are postkontorist postipunkti ümbervormimine. Algas see postkontori kinnipanemisega, kuigi kohalikud tegid valju häält, aga pealinna kontor on kõrgel ja kaugel ning elu käib arvutihiire klõpsude rütmis.

 Pole vaja mõelda südamega, mis saab neist, kellele postkontor oli vajalik ka kui SEBi postipanga asukoht või kes käisid postkontoris iga kuu kohustuslikke makse maksmas. Postipunktis ei osutata pangateenust ja punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles