Tali küla 15 aastat pärast katastroofi: isegi joodikuid pole enam poe ümber

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tali külaelu on tänasel päeval tagasihoidlik ja vaikne. Noored lahkuvad ja vanad surevad. Isegi külajoodikuid pole, kes poe ümbruses viina viskaks.
Tali külaelu on tänasel päeval tagasihoidlik ja vaikne. Noored lahkuvad ja vanad surevad. Isegi külajoodikuid pole, kes poe ümbruses viina viskaks. Foto: Ardi Truija

Tali elanikud räägivad olnust üsna ühesugust juttu: poleks kartulivõtt vihma tõttu ära jäänud, oleks pool küla surnud. Seda korrutatakse ikka ja jälle. Tõepoolest – september oli vihmane ja seetõttu ei jõutud talguteni, millega kaasnenuks suurem viinavõtmine.

Endine sotsiaaltöötaja Eha Tiitus katsub Saarde valla Tali teeninduspunkti hoone ust, kuid see on miskipärast keset argipäeva lukus ja majas pole ühtegi hingelist. Küla keskus on inimtühi.

Eha nägi 15 aastat tagasi lähedalt, kuidas elud hävinesid. Nii nagu paljud Tali küla elanikud, tundis ta kõiki, kes hukka said. Surm noppis hinge ka tema lähedalt: otsa leidis ta õemees. Mõistetav, et tema jaoks on juhtumit ebameeldiv meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles