Viis õpetajat pürib laureaadiks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta haridusteo nominent on koostööprojekt “Praktikult praktikule: õpetaja töövarjuna”, mille eestvedaja on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets.
Aasta haridusteo nominent on koostööprojekt “Praktikult praktikule: õpetaja töövarjuna”, mille eestvedaja on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets. Foto: Urmas Luik

Selgunud on need viis Pärnumaa pedagoogi, kes kandideerivad laureaaditiitlile aasta õpetaja auhinnagalaõhtul “Eestimaa õpib ja tänab” 8. oktoobril Jõhvi kontserdimajas.

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel on aasta lasteaiaõpetaja nominendid Pärnu lasteaia Trall õpetajad Kristina Paštšenko ja Virve Lõhmus. Kahesuunalisele keelekümblusmudelile pühendunud rühmaõpetajad aitavad arendada eesti- ja venekeelseid lapsi, lähtudes õpikeskkonna kujundamisel laste huvidest ja arvestades nende kultuuritausta ja vanemate ootusi.

Aasta klassiõpetajana on nomineeritud Pärnu Mai kooli algklasside õpetaja Tiiu Vendel. Tema plussid on ajakohane õpikäsitlus ja koostöös Tartu ülikooliga põhikoolis avastusõppe meetodite kasutamine. Õpetaja Vendeli eestvõttel on õpilased võtnud osa Tiigrihüppe ideelaadast, koolinoorte animatsioonikonkursist, olnud edukad õpilasfirmade laadal. Rahvusvahelisel programminädalal Code Week sai sertifikaadi poolsada tema õpilast. Oma koolis on ta robootikaga alustaja ja väljaspool kooli Samsungi digipöörde üleriigilise projektimeeskonna liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles