Kehv kartulisaak jätab tulu napiks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ega siin midagi kiita ole, pesas on vähe kartuleid ja needki väikesed,” näitas Ingvar Ild kartulikombaini töömaad.
“Ega siin midagi kiita ole, pesas on vähe kartuleid ja needki väikesed,” näitas Ingvar Ild kartulikombaini töömaad. Foto: Urmas Luik

Ammuses lastelaulus kiideti-kummardati kartulit ja kinnitati, et “ärgu seda keegi kartku, et meid hätta jätab ta”. Lõppeva suve heitlike ilmade tõttu aga arvutab mullamarja kohal kummardaja juba ette nappi tulu.

Väljaotsa talu põllul Paikuse vallas Silla küla all viiehektarilisel põllul töötas eile kombain, roolis perepoeg Ingvar Ild. Noor mees otsis vao peal läbi mitu varrealust, enne kui kogus peotäie kiduraid mullaseid maaõunu, nagu rahvasuu kartuli kohta ütleb.

Varase kartuli saagi kohta ütles Väljaotsa talu peremees Aivar Ild, et see oli suht kesine, kuna kevad ja suvi olid jahedad ja mugulad tulid üles vindumisi. Kui järgnes nädalane kuumus, 25–27 kraadi, lõid kõrge temperatuur ja niiskus lehemädaniku vartesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles