Pärnumaa noori saatis tuletõrjespordis edu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Türil toimunud tuletõrjemängud.
Eile Türil toimunud tuletõrjemängud. Foto: Lääne päästekeskus

Eile Järvamaal Türil toimunud tuletõrjespordimängud pakkusid palju põnevust koolinoortele, Pärnumaa õpilastest tegid parima tulemuse noorimad võistlejad.

Vastavalt vanusele võisteldi tuletõrjeteatejooksus, mootorpumbaga hargnemises või tuletõrjeolümpial.

Nooremad osalejad panid end proovile teatejooksus ja alati meeleolukal tuletõrjeolümpial. 4. klasside arvestuses olid parimad Vändra gümnaasiumi võistlejad. Hõbemedal jäi võõrustaja linna Türi põhikooli õpilaste ja kolmanda kohaga purjetasid kodusaarele Kihnu kooli sportlased.

Kaheksandikud ja 11. klassi noored võistlesid peale teatejooksu mootorpumbaga hargnemises. 8. klasside medalikohad jäid kõik Järvamaale, 11. klassidest aga võidutsesid saarlased.

Peale võistkondliku arvestuse avanes 8. ja 11. klassi noortel võimalus ronida konksredeli abil torni. 8. klasside õpilastest olid parimad Anet Kesküla Pärnu-Jaagupi põhikoolist ja Sandero Saare Koeru keskkoolist. 11. klasside rühmas Pärnumaa noored parimate sekka ei jõudnud.

Tuletõrjespordimängude peakorraldaja Piret Seire tunnustas korraldusmeeskonna nimel kõiki osalenud koolide juhendajaid ja õpetajaid, kes ikka ja jälle utsitavad noori osalema.

"Meil korraldajatena on äärmiselt hea meel, et osalejate arv aasta-aastalt kasvab. See tähendab, et lapsed on valmis sportima, kui neid veidi motiveerida," selgitas Seire. "Tuletõrjesport on võimetekohane kõigile ja samuti on see suurepärane võimalus tutvuda nii päästjate tööga kui täiendada ohutusalaseid oskusi."

Seitsmendatest tuletõrjespordimängudest võttis osa üle 400 lapse ja noore Pärnu-, Harju-, Järva-, Lääne-, Saare- ja Ida-Virumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles