Pärnus filmitud linateos valiti Hollandi festivalile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen mängufilmist "Perekonnavaled".
Stseen mängufilmist "Perekonnavaled". Foto: promo

Valentin Kuigi ja Manfred Vainokivi film "Perekonnavaled", mille tegevus filmiti suures osas Pärnus, linastub Hollandi filmifestivalil Film by the Sea.

Festivali põhiprogramm keskendub just filmidele, mis baseeruvad mõnel kirjandusteosel: näidendil, romaanil, luuletusel.

Valentin Kuigi "Perekonnavaled" ilmus raamatuna 2013. aastal, film esilinastus 2016. aasta kevadel.  Festival Film by the Sea toimub Hollandi mereäärses linnas Vlissingenis juba 18. korda.

Festivali programmis on ligikaudu 100 filmi, Hollywoodi toodangust kuni art-house`i kinoni.

Filmi "Perekonnavaled" tegevus toimub linnas, kus on professionaalne sümfooniaorkester, mille eesotsas seisab autoritaarne ja kindla käega dirigent Paul Levald, kes on juba aastaid ohjanud nii orkestrit kui ka suhteid peres.

Dramaatiliste sündmuste tõttu tuleb Pauli tütremehel Egon Reil ootamatult juhtimine üle võtta. Peale orkestrisiseste pingete pärandab äi Egonile koos dirigendikepi, võimu ja vastutusega oma keerulise minevikuga seotud saladused ja kohustused. Vanadest valedest kasvavad välja uued ja ühel hetkel Egon mõistab, et tõe väljatulek tooks kaasa kaose.

Filmis mängivad Tambet Tuisk, Eva Koldits, Ülle Kaljuste, Roman Baskin, Jaanika Arum ja teised.

Filmi stsenarist on Valentin Kuik, režissöörid Kuik ja Manfred Vainokivi, operaator ja kunstnik Vainokivi, kostüümikunstnik Anu Lensment, grimmikunstnik Kristel Kärner, helirežissöör Mart Kessel-Otsa, monteerija Kersti Miilen,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles