Loomakaitsjad kutsuvad kampaaniaga lemmikloomi kiibistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera kiibistamine. Foto on illustreeriv.
Koera kiibistamine. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembris ja oktoobris korraldab Eesti loomakaitse selts koostöös Varjupaikade MTÜga kampaania "Kiibi või kaota!", mis paneb loomaomanikele südamele oma lemmik kiibistada ja registreerida – kampaania ajal saavad mitme linna ja valla kodanikud oma loomi tasuta kiibistada.

Koostöös Varjupaikade MTÜ ja kohalike omavalitsustega korraldab Eesti loomakaitse selts linnades ja valdades lemmikloomade kiipimisüritusi, millest enamikul saavad 100 kiiremat kohalikku oma lemmikuid tasuta kiibistada. Kaugemalt tulnutele kehtib kiibistamisel aga soodushind viis eurot. Värskete  kiibisaajate andmed registreeritakse üleriigilisse lemmikloomaregistrisse LLR, kuhu pääsevad kodanikud ka ise riigiportaali eesti.ee kaudu. Koerte ja kasside kiibistamine ning registreerimine on kohustuslik paljudes Eesti kohalikes omavalitsustes.

"Iga vähegi liikuvam lemmikloom, nagu näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, peaks olema varustatud riisiterasuuruse nahaaluse kiibiga, mis aitab eksinud lemmiku tagasi koju, kui kiibi ja loomaomaniku andmed on kantud vähemalt ühte üleriigilisse registrisse," ütles Eesti loomakaitse seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll. Ta tõdes. et kahjuks ootavad oma saatust varjupaikades tänavalt ära toodud loomad, kellel puudub kiip või kelle kiibi andmeid lemmikloomaregistritest ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles