Pärnu purjetajad teenisid kolm meistrikulda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Luur võitis Laser 4,7 klassi Eesti meistrikulla.
Keith Luur võitis Laser 4,7 klassi Eesti meistrikulla. Foto: Anneli Lepp

Pärnu sügisregatiga lõppenud svertpaadipurjetajate Eesti meistrivõistlustel võitsid Keith Luur, Hendrik Holtsmann ja Angeliina Maria Isabel Õunap kuldmedali.

Meistrivõistluste viimasel etapil seilasid Eesti ja Läti noored roolimehed kolmes paadiklassis reedel, laupäeval ja pühapäeva hommikutundidel Pärnu lahel fliidisõitudes ja regati lõplik paremus selgus pärastlõunal jahtklubi akvatooriumil finaalides.

Laser 4,7 klassi kuldfinaalis pani oma paremuse maksma kodujõge hästi tundev Luur, teisena finišeeris lätlane Robins Li Spats, kolmas oli Joosep Laus Saaremaalt ja neljandaks tuli võitja klubikaaslane Markus Kostabi. Nelja etapi kokkuvõttes pärjati Eesti meistriks Luur, hõbedale tuli Laus ja pronksi sai saarlane Silver Vahstein.

Väärib märkimist, et mullu võitis Luur nii Eesti kui Euroopa meistritiitli Zoom8-klassis ja kolmel varasemal aastal teenis ta Eesti kulla Optimistil.

"Kuigi kodune võistluskalender on tühjaks purjetatud, ootab mind ees veel mitu põnevat regatti," rääkis Luur. "Kindlasti stardin Leedu sügisregatil ja kavas on osaleda mitmel Euroopa karikasarja etapil. Uue aasta võtan ilmselt vastu Horvaatias võisteldes. Väga võimalik, et juba järgmisel hooajal hakkan purjetama Laser Radiali klassi paadil."

Kuni 16aastaste Optimist-klassis pääsesid fliidisõitude seeria resultaatide alusel 94 konkurendi seas otse kuldfinaali lätlased Martin Atilla ja Eduards Plavins ning Tallinna jahtklubi poiss Sten-Markus Andresson. Neile asus hõbefinaali võidu järel konkurentsi pakkuma Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Hendrik Holtsmann. Põneva kullasõidu lõpetas esimesena Atilla, talle järgnesid Holtsmann ja Andresson.

Kolme regati kokkuvõttes tuli Eesti meistriks Holtsmann, üldarvestuse hõbemedali ja tüdrukute kulla sai kodusel võistlusel seitsmenda tulemuse välja sõitnud Õunap ja pronksmedali teenis Andresson.

Zoom8-paadiklassis võitis Pärnu sügisregati Jakob Haud Rein Ottossoni purjespordikoolist, järgnesid Mari-Ann Raud Tallinna jahtklubist ja võitja treeningukaaslane Rasmus Vaino.

Kolme etapi kokkuvõttes kuulus kolmikvõit Ottossoni kasvandikele: meistriks tuli Haud, hõbe kuulus Marcus Univerile ja pronks Vainole.

"Meie noored panid kodusele võistlushooajale väga kõva punkti," ütles Pärnu jahtklubi purjespordikooli treener Uku Kuusk. "Esinumbrid võtsid koduvetel selle, mis neil saada oli. Usun, et liidrite tulemused motiveerivad uusi tulijaid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles