Kaks pärnakast koreograafi astub lavastuses üles

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Jasminit (pildil) ja Eneli Rüütlit näeb hoopis sagedamini juhendaja rollis kui tantsijana publiku ees.
Ingrid Jasminit (pildil) ja Eneli Rüütlit näeb hoopis sagedamini juhendaja rollis kui tantsijana publiku ees. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vaid täna ja homme õhtul etendub Pärnu keskraamatukogu rippsaalis nüüdisaegse tantsu lavastus "Mägi", mis räägib kahe naise, pärnakatest tantsujuhtide Eneli Rüütli ja Ingrid Jasmini koreograafilisest teekonnast läbi Erki Pärnoja muusika.

Vanemaks saades hakkab inimene tajuma oma elu teisti kui nooremana. Elu muutub käegakatsutavamaks ja hoomatavamaks, kui see oli varem. Tekivad aega selgitavad piirid ja jooned, millest üle astuda vähemalt tänapäeva maailmas pole veel võimalik. Paberile kantuna moodustavad need jooned graafiliselt tõuse ja mõõnasid, mis omakorda näevad välja nagu mäed. Kord on see joon langev, kord tõusev.

Lavastuses "Mägi" räägivad kaks naist oma tõusudest ja mõõnadest, omavahelistest suhetest ja elust, eneseotsingutest, sõprusest, rõõmust, kurbusest, loobumisest, taasleidmisest, armastusest ja lapse sünnist.

Lavastuse koreograaf ja lavastaja on Simo Kruusement. Tänane etendus algab kell 19 ja homne kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles