Libedus murrab randmeid

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Pärnu tänavatest püsib libedana, eile oli raskusi püstijäämisega näiteks Aida tänaval.
Suur osa Pärnu tänavatest püsib libedana, eile oli raskusi püstijäämisega näiteks Aida tänaval. Foto: Ants Liigus

Pluss- ja miinuskraadide vahel kõikuv õhutemperatuur on muutnud teed-tänavad erakordselt libedaks, mistõttu Pärnu haigla on pidanud sel nädalal abi andma kümnetele kukkumisohvritele.

Esmaspäevast eilseni oli Pärnu haigla erakorralise arstiabi osakonda tulnud või toodud 30 inimest, kes libedal tänaval kukkudes ühel või teisel moel endale viga olid teinud.

Eile oli libedal kukkumine sundinud Pärnu haigla erakorralise arstiabi osakonda pöörduma kuut inimest, kellest kahel tuvastasid arstid põrutuse ja neljal luumurru randme piirkonnas. Kaks luumurruga patsienti pidid jääma haiglaravile ja ülejäänud said pärast esmaabi andmist kodusele ravile, andis teada Pärnu haigla avalike suhete juht Eda Amur.

Pärnu linnavalitsus on teateid libedatest tänavalõikudest saanud üsna palju, neid laekub nii lühinumbril 15 505, üldtelefonil kui meilil, rääkis Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo. “Kuna tegemist on kiiret reageerimist nõudva valdkonnaga, edastatakse info libedast teelõigust kohe vastavale spetsialistile,” kinnitas ta.

Bussiliiklusega tänavate ääres asuvatel kõnniteedel tegeleb libedusetõrjega OÜ Rapla Teed. Libedusetõrje kohustus erakinnistuga piirneval kõnniteel lasub kinnistuomanikul. “See tähendab, et info kinnistuga piirnevate kõnniteede kohta laekub linna korrakaitseteenistusele, mis vajadusel võtab omanikuga ühendust palvega teed läbitavaks muuta,” selgitas linnavalitsuse nõunik.

Paraku lubab ilmajaam libeduse teket soosivat ilma edasistekski päevadeks, alles tuleval neljapäeval tõotab temperatuur kindlalt miinuskraadidesse jääda.

Kuna tänavad on kohati nii jäised, et isegi killustik sellel püsida ei taha, tasub mõelda oma jalanõude libeduskindlamaks muutmisele. Saabastele kinnitatavad naelikud on jalatsipoodides paraku haruldane kaup, küll võib iga kingsepa juures lasta oma saabaste alla liimida karedad pooltallad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles