Helle Kullerkupp: Auto sõidab ja roolis pole kedagi

Helle Kullerkupp
, EKRE Pärnumaa ringkonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme pärast hääletamist riigikogu valimisvoorus. TNS Emori küsitluse järgi on tema toetus praegu umbes kuus protsenti, aga erakonnal on kindel plaan oma esimees valimiskogus kandideerima saata.
Mart Helme pärast hääletamist riigikogu valimisvoorus. TNS Emori küsitluse järgi on tema toetus praegu umbes kuus protsenti, aga erakonnal on kindel plaan oma esimees valimiskogus kandideerima saata. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinnas Toompeal toimus esietendus “Töölepingu sõlmimine Eesti väärikaima töötajaga”, kuid 101 “personalijuhti” ei saanud selle ametikoha täitmisega hakkama. Mitu auväärsele töökohale kandideerijat esitab publikule siiani, valvenaeratus näol, päheõpitud loosungeid ja ilukõnesid. Sellel näitelaval tuleks nii mõnegi tegelase puhul jälgida näoilmet ja kehakeelt, mis püüab varjata võimuiha ja teeseldud hoolimist oma riigist ja selle kodanikest.

Nüüd on otsustamise kord tööandja enda käes. Rahvas saadab oma esindaja – valijamehe otsustama, kes sobib presidendiks. See ei ole mugavustöökoht ega väljateenitud pagunite autasu, vaid hästi tasustatud palgatöö, millega kaasneb ajalooline vastutus oma riigi ja rahva püsima jäämise eest.

Valijamees peab arvestama oma kogukonna eelistusi ja seisukohti. Samal ajal on ta vaba oma valikutes ja siinkohal on arvestatud, et ta on aumees ega mängi poliitilisi tagatubade mänge. Tal on ülesanne, õigus ja kohustus valida president Eesti riigile ja rahvale, selmet leida sobiv ja mugav isik oma erakonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles