Juhtkiri: Igatsuspresident

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast Toomas Hendrik Ilvest ootab rahvas rahvalikumat, arusaadavama ja lihtsama jutuga presidenti, kes ei ole kompetentne ainult välispoliitikas, kirjutas eile Postimees. Niisiis on reedel valimiskampaaniasse sööstnud Marina Kaljurand mitte ainult kaastunde- ja protestikandidaat, vaid temast võiks saada igatsuspresident. Erakondadeülene, arusaadav ja arusaav riigipea, rahva ema, keda inimesed on igatsenud.

Värskeim TNS Emori küsitlus kinnitab Kaljuranna kui rahva üldise lemmiku kuvandit. Tema reiting oli enne välisministri kohalt tagasi astumist tõusnud 40 protsendini. Nüüdseks võib see varjutada juba Ilvese omaaegset ligemale 50protsendilist toetust avalikkuses. Siim Kallas seisab vapralt teisel kohal, kuid ülejäänute väljavaateid ei saa hinnata kuigi optimistlikult. Siiski ei tahaks uskuda, et Mailis Repsi kandepind on kõigest ahtake kaheksa protsenti. Keskerakonna üldist osa poliitilisest juustukerast arvestades peaks Repsi toetus olema suurem.

Eks Pärnu Postimehegi ääretult subjektiivne veebiküsitlus näidanud eelmisel nädalal Kaljuranna mäekõrgust edu. Mart Helme platseerumine teiseks on põhjendatav kodulinna ja -maakonna toetusega, Kallas oli meilgi esikolmikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles