Vallavolinikel tuleb rahvale silma vaadata

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kogukond tahab rahvaküsitluse tulemusena üht ja omavalitsuste esinduskogu teeb teist, tuleb volikogu liikmeil oma otsust põhjendada.
Kui kogukond tahab rahvaküsitluse tulemusena üht ja omavalitsuste esinduskogu teeb teist, tuleb volikogu liikmeil oma otsust põhjendada. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ühinemiskõnelusi pidavatel omavalitsusjuhtidel, eriti vallavolikogude esimeestel, näib olevat rahva meelsuse arvestamise suhtes nokk rohkem kinni ja saba lahti kui vastupidi.

Toimetus esitas 18-le Pärnumaa omavalitsusjuhile (v.a Kihnu) ja enamikule vallavolikogude esimeestest küsimuse, kuidas nad korraldavad rahvahääletuse, mis selgitaks elanike meelsuse haldusreformiga pealesunnitud ühinemise kohta ja näitaks, kas vallajuhid peavad rahva arvamust edasisel käitumisel endale siduvaks. Küsimused sai samuti saadetud Läänemaalt Pärnu valdadega ühinemist ette valmistavatele omavalitsustele Lihulale ja Hanilale. Oma vastuse saatis seitse omavalitsust.

Hanila vallavanem Arno Peksar, saanud vastamiseks volitused vallavolikogu esimehelt Mardo Leiumaalt, teatas, et kõigis neljas ühinevas vallas (Lihula, Hanila, Koonga ja Varbla) korraldatakse rahvaküsitlus samadel päevadel novembris. Kuid filosofeerimist teemal, kas volikogu arvestab küsitluse tulemusega, nimetas Peksar ebaeetiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles