Sume Suvelõpp pakub põnevat tegevust kogu päevaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumeda suvelõpu ürituste raames esineb kultuuriklubis Tempel teiste seas Raplast pärit laulja ja laulukirjutaja Mick Pedaja.
Sumeda suvelõpu ürituste raames esineb kultuuriklubis Tempel teiste seas Raplast pärit laulja ja laulukirjutaja Mick Pedaja. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Järgmisel laupäeval, 24. septembril tuleb Pärnus taas Sume Suvelõpp, mis toob toredaid tegemisi nii suurtele, noortele kui väikestele kogu päevaks. Tegemist on üle aasta toimuva kultuurisündmusega.

Neljas Sume Suvelõpp alustab keskpäeval Pärnu keskraamatukogus, kus mõnusat tegevust jagub kogu perele.

Merelugusid ja muinasjutte vestab Pärnu kohalik jutuvestja Jaak Känd. Ühist meisterdamist ja näpuosavuse proovilepanekut juhendab Triin Laas. Kohtumine muusikute Mick Pedaja, Hando Jaksi ja Johanna Eenmaga annab võimaluse huvilistel vestelda samal õhtul üles astuvate artistidega, küsida küsimusi ja saada aimu neid inspireerivatest asjadest.

Sumeda Suvelõpu teine osa toimub kultuuriklubis Tempel. Kontserte annavad Mick Pedaja ja I Wear* Experiment, neid soojendavad noored muusikud Steven Ilves ja Gäroly Rohelsaar, kes õpivad Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis.

Pedaja on Raplast pärit laulja ja laulukirjutaja. Tema muusikat võib kirjeldada kui segu ambient’ist, akustilisest folgist ja new age’ist, kus loodushääled kohtuvad hõljuvate kõlamaastike ja helimustritega.

Eepilise elektroonilise popi kooslus I Wear* Experiment on juba mõnda aega teinud ilma nii kohalikul kui rahvusvahelisel muusikaväljal. Ansamblit on kiitnud rahvusvahelised muusikaväljaanded Louder Than War, The Line Of Best Fit ja MTV Iggy. Bändi debüütplaat on oma erilise kujundusega nomineeritud Eesti disainiauhinnale.

Sumedat Suvelõppu korraldab MTÜ Kultuur aitab hingata, mis pärnakate Merli Antsmaa ja Hannele Kännu eestvedamisel sündinud kultuuriühing.

"Suvelõpp sündis soovist meie MTÜ sünnipäeva puhul midagi vahvat kodulinnas korraldada," selgitas Känd. "Teeme selliseid üritusi, kus isegi käia sooviksime, Suvelõpp on selle hea näide."

Antsmaa lisas, et tal on hea meel Suvelõppu ellu viia oma sõpradega. "Templit veab ülikooli kursusekaaslane Andres Tölp, abis on head MTÜ-kaaslased, pereliikmed ja kauaaegsed koostööpartnerid raamatukogust."

Kõik raamatukogu sündmused on tasuta ja õhtuste kontsertide ühispilet on müügil nii Piletilevis kui kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles