Eesti tekstiilikunsti grand old man kutsub ringkäigule

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiilikunstnik Peeter Kuutma (keskel) näituse avamisel.
Tekstiilikunstnik Peeter Kuutma (keskel) näituse avamisel. Foto: Mailiis Ollino

Eesti tekstiilikunstnike rühmituse Vaba Tahe pikaaegne eestvedaja Peeter Kuutma teeb teisipäeval, 20. septembril kell 16 huvilistele ringkäigu Pärnu uue kunsti muuseumis avatud vaiba- ja keraamikanäitusel "Kohtumispaik: Pärnu".

Rühmituse algatusgruppi 1997. aastal kuulus seitse silmapaistvat Eesti tekstiilikunstnikku: Peeter Kuutma, Maasike Maasik, Lea Valter, Kaire Tali, Kersti Pukk, Heli Kelt ja Helen Kauksi. Kokku tuldi, et aidata jätkata Eesti põimvaiba traditsiooni, aga ka elavdada kunstielu.

Paarikümne aasta jooksul koos tegutsedes on jõutud teise juubeli lävele. Ühistegevuse põhimõtted on teisenenud ja rühm laienenud, liites kõiki Eesti põimvaibakudujaid. Traditsioonilised tehnikad kohtuvad siin modernsete lahendustega. Vanem generatsioon tegutseb kõrvuti noortega, võimaldades ühildada nii sarnasusi kui erinevusi.

Giidituuril annab meie tekstiilikunsti grand old man Kuutma põhjaliku ülevaate Eesti põimvaibakunstist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles