Toris ratsutatakse Põrgu Karikale

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsaspordivõistlustel Põrgu karikale Toris läheb nädalavahetusel starti 123 ratsanikku 155 hobusel.
Ratsaspordivõistlustel Põrgu karikale Toris läheb nädalavahetusel starti 123 ratsanikku 155 hobusel. Foto: Erakogu

Pärnumaa ratsaspordiklubi taaselustab eesoleval laupäeval ja pühapäeval kümmekonna aasta eest üle riigi populaarsed ratsaspordivõistlused Tori Põrgu karikale. Võistluspaik on Tori kirikuplats, kus laupäeval selgitatakse parimad koolisõitjad ja pühapäeval hüpatakse takistusi.

"Põrgu Karikas oli omal ajal võistlus, millega Eestis lõpetati ratsaspordi suvine võistlushooaeg ja millest võtsid alati osa riigi parimad ratsutajad parimate hobustega," selgitas võistluste üks korraldajaist Agris Juhkov. "Pärnumaa ratsaspordiklubi on võtnud selle vana võistluse taaselustada. Ühtlasi tahame sellega tõmmata tähelepanu Tori ajaloolises hobusekasvanduses toimuvale ja toetada seal sihtasutuse loomise ideed."

Võistlused algavad mõlemal päeval kell 10 ja pealtvaatajailt piletiraha ei küsita.

"Pühapäeval, kui osavõtjaid on palju, võib juhtuda, et alustame võistlustega isegi natuke varem," tähendas Juhkov.

Võistlema oodatakse selliseid tuntud ratsutajaid nagu Paul Argus, Ivo Ots ja Tori oma mees Andrus Kallaste.

"Võistlus toimub Eesti ratsaspordi liidu võistlusena, mis garanteerib võistluse kõrge taseme," kinnitas Juhkov. "Kuna võistleme Toris, autasustame eriauhinnaga iga võistluse parima tulemuse saanud Tori tõugu hobust ja sellega sõitnud ratsanikku."

Korraldajad kinnitasid, et kuigi võistlused täidavad suure osa päevadest, tühja kõhtu kannatama ei pea, sest kohapeal saab süüa osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles